Halloween on Singaporelaisille iso juttu, en ole koskaan nähnyt niin paljon paikallisia ulkona (normaalisti siis opiskelee yötäpäivää) ja pukuihin oli panostettu todella paljon. Meillä Halloweenin juhlinta alkoi jo keskiviikkona opiskelijabileillä. Meidät kuljetettiin bussilla salaiseen paikkaan ja pimeän puiston läpi piti vielä kävellä jonkun matkaa, kunnes saavuimme talolle, jossa 900 halloweenasuista opiskelijaa aloittivat tuon vuoden suuren juhlan. Lauantaina Singaporen halloween jatkui Clark Quayn sillalla, johon oli kerääntynyt paljon kaikenlaista väkeä. Jopa jenkit olivat ihmeissään, miten singaporelaiset hullantuivat tästä juhlasta. Suomessa halloweenia ei oikeastaan juhlita, joten oli hauskaa kun täällä kaikki pukeutuivat ja olivat mukana tunnelmassa.

 Lainasin apinan päätä sillalla.

 

Viikonloppuna aloitin myös matkasuunnittelun. Varasin lennon Vietnamiin viimeisin tentin jälkeen, lennot jouluksi Hong Kongiin sekä paluun Thaimaasta Singaporeen tammikuussa. Saa nähdä mitä tuossa välissä tapahtuu, tarkoitus on jotenkin kulkea Vietnamista Laosiin ja jatkaa Kambodzan kautta Bangkokiin.

Ja sitten vielä Myanmar, johon päätin lähteä lukulomalla viikoksi ison vaihtariporukan matkaan. Tänään seisoin sen seurauksena aamupäivän ilmastoimattomassa viisumijonossa. Hakemuksen mukaan piti muun muassa kirjoittaa pieni kirje, miksi haluaa maahan. Myanmarissa, tuossa sotilasjuntan vallassaan pitämässä liittotasavallassa, on vaalit 7. päivä. Mutta ei siinä kaikki, poliittisen vangin Aung San Suu Kyn on määrä vapautua kotiarestista samana päivänä kun saavumme  maahan 13.11. Pidetään peukkuja, seuraillaan uutisia ja toivotaan tilanteen pysyvän sen verran rauhallisena, että pääsemme matkaan.

-Roosa