Tulin lopulta siihen tulokseen, että on helpompi kertoa kuulumisia blogin kautta, so here it is mates! Nyt äitikin kuulee miten täällä menee. 

Kiitos vielä Vuorinen/Ranta pariskunnalle majoituksesta ja kaikesta ja tytöille ihanasta illasta! Oli mahtava et kerettiin nähdä vielä Helsingissä. Puss <3

Lähdin siis matkaan tiistaina 27.7. Air Francella. Lennot ostin joskus keväällä ja hinta oli jotain 750e. Koska menopaluu oli paljon edullisempi vaihtoehto hankkia, piti paluulento randomisti ottaa jollekin päivälle tammikuussa, vaikka en tiedä milloin ja mistä olisin halunnut lentää takaisin Suomeen. Lennot meni tosi hyvin ja nopeasti. Pahinta oli viiden tunnin odotus Pariisissa, jossa vietin aikaa kävelemällä ympäriinsä puolikuolleena rollaattorin näköisen laukkukärryn kanssa. Lento Pariisista Singaporeen kesti 12,5 h ja koska se oli yöllä, niin sain nukuttuakin hetken AF:n mielettömän ahtaissa penkeissä. Olin varannut lennolle ajankuluksi mm. kirjaa ja lehteä ja valinnut monta elokuvaa, jotka aion katsoa. Lopulta en kerenny katsoa kun yhden leffan kun oltiinkin yhtäkkiä jo perillä. Lauri Oulun yliopistosta oli samalla jatkolennolla, mutta istui aivan eripuolella konetta, joten meistä ei ollut oikein toisillemme seuraa lennolla. Lennolla piti täyttää maihinnousukortti, jolla sai leimat passiin ja max 90 päivän oleskeluluvan maahan. Perillä meitä tuli vastaan welcome buddy Lydia, paikallinen kiltti opiskelija, joka auttoi meidät väsyneet painevine kantamuksineen suoraan omaan asuntolaan ja auttoi ostamaan paikallisen kännykkäliittymän. Ei siis tarvinnutkaan asua muutamaa ensimmäistä yötä hostellissa, kuten ensin luulin. Tämä oli mukava yllätys, sain heti purkaa tavarat tapani mukaan keskelle lattiaa. (Ainakin kanssani matkustaneet Meiju ja kaksoissisko tietää mistä puhun :D) Asunnon suhteen kävi hyvä onni, sillä onnistuin saamaan parhaan mahdollisen huoneen kampukselta PGPR:ltä omalla pienellä kylppärillä ja ilmastoinnilla. Tällaisia huoneita on kampuksella vain 10%. Ei ihan niin sosiaalinen vaihtoehto, mut pidemmän päälle kivempi mulle. Tämä asuntola on aika hotellimainen, huoneet käytävillä ja tuossa käytävän varressa on myös keittiö jota saa käyttää. Saavuttuani huoneessa oli sänky, pöytä, tuoli ja säilytystiloja mutta ei peittoa, tyynyä, vessapaperia tai muuta. Onneksi kerkesimme käydä alakerrassa olevassa kaupassa juuri ennen sen sulkeutumista niin ei tarvinnut nukkua muovisella patjalla rinkka tyynynä. Typerää, että tässä asuntolassa käy vaihtareita aina puoli vuotta kerrallaan ja kaikki joutuvat joka kerta ostamaan kaiken uudestaan, sillä ei ilmeisesti ole mahdollista jättää näitä kamoja seuraaville. Itse en ainakaa aio ottaa tyynyjä ja vastaavia täältä Suomeen mukaani.

Taksissa lentokentältä asuntolaan oli aika mieletön ja epätodellinen fiilis olla lopulta täällä ja katsella ikkunasta pilvenpiirtäjiä ja palmuja, kun tätä reissua on suunnitellut ja odottanu puoli vuotta! Ilma täällä on todella kostea ja lämmin. Tai itseasiassa yllättävän kylmä. Nyt on ollut aika viileää ja sateista melkein joka päivä. Mutta nämä on kuitenkin varmaan kylmimpiä mahdollisia päiviä täällä ja kylmällä tarkoitan sitä että saatais tarvita jopa pitkähihaisen. :D Sisätilat on kylmiä. Täällä tuntuu olevan sellainen tapa että kun on kerran ilmastointi, niin sen pitää olla käännettynä täysille. Täytyy käydä ostamassa lämmintä vaatetta yliopistolla olemista varten ja pistäytyä välillä ulkona lämmittelemässä.

Ensimmäisenä päivänä torstaina oltiin Laurin kanssa kaupungilla aamusta iltaan eikä keretty kiertää puoliakaan näistä ostoskeskuksista. Tarjontaa oli niin paljon ja hintataso yllättäen aikalailla sama kuin Suomessa, joten en ostanut mitään, tai siis vaan pari mekkoa. Kaupunki on mielettömän siisti! Samalla missattiin eurooppalaisten vaihtareiden rekisteröintitilaisuus, josta informoitiin niin huonosti, että kuultiin siitä vasta seuraavana päivänä. Nyt joudumme menemään kaukana kaupungilla sijaitsevaan toimistoon hoitamaan viisumihakemuksia ja saimme varattua ajan sinne vasta 23. päivä, joten student passien saaminen hieman viivästyy. Onneksi tässä on kuitenkin se 90 päivää aikaa olla maassa ja saada se. Student passin kanssa matkustelu olisi kuitenkin vähän helpompaa.

Perjantaina oli vaihtareille orientaatio ja kävin rekisteröitymässä yliopistoon. Illalla kokoonnuimme puistoon aika suomalaiseen tapaan pussikaljalle ja tutustuimme muihin vaihtareihin. Täällä on opiskelijoita kaikkialta maailmasta. Suomalaisia täällä on todella paljon! Otaniemesta, Tampereelta ja Oulusta yhteensä varmaan parikymmentä. Toisaalta kiva, se luo tietynlaista turvallisuuden tunnetta, mutta toisaalta kun on tullut tänne asti nimenomaan tutustumaan ihmisiin muista maista ja kulttureista niin jollain lailla ei niin kiva... Tässä asuntolassa asuu paljon vaihtareita, mutta suurin osa niistä keneen olen tutustunut asuu toisessa asuntolassa.

Lauantain nukuin koko päivän, samoin sunnuntaina. Aikaero ja valvominen aamuyöhön ei auta pääsemään tämän maan rytmiin. Lauantaina vaihtarit kokoonnuimme taas keskustaan ja menimme yökerhoon. Oli hauskaa ja tutustui taas uusiin ihmisiin. Tapasin Singaporelaisen JJ:n, joka kutsui pienen ryhmän vaihtareita kanssaan ilmaiskonserttiin sunnuntaina. Ja eilen sitten olikin mukava ilta konsertissa kuuntelemassa Indonesialaista (ellen väärin muista?) rock-pop-something -bändiä, jolla oli mahtavat dance movet. JJ esitteli meille kaupungin valaistusta pimeällä ja käytiin syömässä ja juomassa kivalla porukalla! :) Tänään oon sit koittanu valita noita kursseja mitä aoin täällä käydä. Haluaisin opiskella kiinan kurssin, mutta sille on kuulemma aika hankala päästä koska se on niin suosittu. Mutta Oulun kielikeskukselta opittuun tapaan odotin heti ilmoittautumisen alkaessa netin äärellä joten we'll se.

Nyt on kiire uima-altaalle ja tänä iltana on paikallisen kv-yksikön Welcome party kampuksella, eli kerron lisää taas paremmalla ajalla. ;)

 

Haleja,

Roosa