Täällä on juhlittu lisää syntymäpäiviä, joka viikko joku tuntuu täyttävän vuosia. Lisää arab streetin illallisia siis, en valita. :) Nämä syntymäpäivän jatkot vietimme clubien sijaan yöuinnilla Sentosassa odottaen auringonnousua aamuun asti. Leffassakin on tullut taas käytyä, täällä olon aikana varmaan enemmän kuin Suomessa yhden vuoden aikana, hinta onkin puolet halvempi.

Maanantaina olin kiinaa opiskelevien tapaamisessa; Happy Chinese Club, hupaisin kerho mihin olen kuulunut ikinä. Laulettiin ja kuultiin tarinaa kiinalaisesta kulttuurista. Kutsun perusteella luulin, että valmistamme kiinalaisia lohikäärmekarkkeja, siksi tietysti menin, mutta pettymyksekseni näimmekin vain videon karkkien valmistuksesta. No, hupaisa kerho joka tapauksessa, voi opetella käyttämään oppimiaan fraaseja ja tutustuu omiin ryhmäläisiin.

Olen myös yrittänyt tarttua koulutöihin ja opiskeluun. Aivot ei toimi yhtään. Yksinkertaisikin asioita ja laskuja täytyy miettiä ja olen tosi jumi. Kuulin kyllä lohduttavia sanoja, että se on tavallista ja kai osa kulttuurishokkia. Vaikea elää arkea kun pää on vielä niin sekaisin kaikesta uudesta. Eka kiinan pikkukoe meni huonosti kun en tajunnut lukea yksiä merkkejä ollenkaan. Tällä viikolla on uusi vaikeampi koe ja pitää koittaa vähän petrata. Samoin on toisen kurssin välitentti. Ja samalla pitäisi vääntää koko kuukauden kotitehtävät, että saa lomailla rauhassa koko recess weekin. Onneksi täällä voi sentään aina auringon paistaessa mennä yliopiston uima-altaalle lukemaan! ;)

Viime viikonloppu oli hauska! Torstaina olimme joidenkin vaihtareiden tupareissa/kotibileissä, uima-allasta ja mäkkäriä, kunnes talon vartija tuli ajamaan meidät voimasanoin tiehemme. Perjantaina näin Oulun huimapäisiä aasianmatkaajia ja kävimme räpsimässä kuvia Marina Bay Sandsin katolla, jonne muuten päätin mennä viimeiseksi yöksi tammikuussa mikäli yhtään rahaa on vielä jäljellä. Se on siis juuri se laiva pilvenpiirtäjien katolla, jonka reunaa kiertävä uima-allas on vain hotellivieraiden käytössä. Illalla testasimme kiinalaisen karaoken ja tapasin uskomattoman mukavia kiinalaisia ja hauskoja taksikuskeja. Lauantaina paistoimme suomalaisvoimin lettuja mansikkahillolla ja kermavaahdolla international dinnerille, johon kaikki valmistivat siis oman maansa ruokaa. Letuista tuli huippuhyviä ja ne syötiin sekunnissa. Suomi oli edustettuna myös jallun ja fisun voimin, kuinkas muutenkaan. Pöytä notkui syötävää, yllättävän moni oli tuonut oman herkullisen panoksensa tähän kansainväliseen ruokajuhlaan. Ilta jatkui aurinkolasiclubille, jossa dresskoodina oli tietenkin sunglasses. Vaihtarielämä on parasta.<3

Tänään kävin pitkästä aikaa lenkillä, liikkuminen täällä kuumuudessa alkaa jo olla helpompaa, ekalle lenkille luulin kuolevani. Uiminen on kuitenkin yhä miellyttävin liikuntamuoto täällä.

Tämä viikon siis ahkeroin kouluhommia ja lauantaina lähtee lento kohti syyslomaa ja Balia. Suunnitelmissa Gili-Bali-Java, saa nähdä mihin 10 päivässä ehtii.

 

Heippa Suomeen,

Roosa