Kaksi ensimmäistä viikkoa jo takana ja tähän asti täällä on ollut mieletöntä! Tänään vietän ensimmäistä iltaa ollen vain kotona, koska olen suoraan sanottuna aivan poikki. Vaihtarit on kuin suurta perhettä ja joka päivälle ja illalle on löytynyt tekemistä, huoneessa on kerennyt käydä vain nukkumassa ja suihkussa välillä.

Lyhyesti: 

Shoppailua, sokeiden miesten jalkahierontaa, rannalla makoilua, bileitä, enemmän bileitä, uimista, lukuisasti ihania uusia kavereita ympäri maailmaa, uskomattoman hyvää ruokaa, omituista ruokaa, China townia, sheeshaa Arab streetillä, ladys nights... Muun muassa tätä kaikkea on ollut ohjelmassani tähän asti.

Ruoka on todella hyvää ja halpaa. Kun menen huoneestani hissillä alas, pääsen suoraan PGP:n foodcourteille, josta saa muutamalla eurolla mm. kiinalaista, japanilaista ja intialaista ruokaa tai jopa pitsaa, ruotsalaisia lihapullia sekä tuoreita hedelmiä ja mehuja. Alkoholi on kallista, noin samaa luokkaa kuin Suomessa tai enemmän, samoin kuin vaatteet tai elektroniikkakin.

Sentosa; saari Singaporen eteläpuolella, jossa on kaupungin biitsit. Lukuisat laivat peittävät näkyvyyden merelle ja muistuttavat kaupunkimiljöön läheisyydestä. Kuitenkin kiva ja nätti paikka hiekkarantoineen ja rantabaareineen ja tarpeeksi lähellä mennä vaikkapa loikoilemaan rannalle luentojen jälkeen tai vapaapäiväksi.

Singapore on äärimmäisen siisti ja turvallinen. Kaupungista löytyy kaikkea. Ilmastoon tottumisessa ei ole ollut mitään ongelmaa, suurempi ongelma henkilökohtaisesti jatkuvana palelijana on varmasti tulla takaisin Suomeen. Olen saanut flunssan, koska sisätiloissa on aina jäätävä AC.

Vasemman puoleinen liikenne. Törmäilen ihmisiin kadulla, koska väistän väärälle puolella. Liukuportaissa seison väärällä puolella. Autossa säikähtelen välillä vastaantulevia autoja. No ei, on siihen jo tottunut pikkuhiljaa :D

Ladys nights, joka keskiviikko naisille ilmainen sisäänpääsy ja ilmaiset juomat clubeilla. Viikko sitten olimme Dbl O nimisessä paikassa Vip-alueella, johon kannettiin kannuissa juomaa sekä shotteja. Eilen puolestaan oli vaihtareiden oma ilta Supperclubilla, jossa tarjoiltiin maailman pienimpiä ja makeimpia juomia. Enivei oli huippuhauskaa. Kyseisen clubin ikäraja herätti pientä hilpeyttä: miehet K25, naiset K18. Saman konseptin voisi keskiviikoille tuoda Suomeen, kiitos.

Nuorten olympialaiset ovat kaupungissa ja torstaina olimme katsomassa olympiatulen saapumisen kunniaksi järjestettyä juhlaa kampuksellamme. Oli muuten erilailla järjestetty kuin Vuokatissa taannoin, jos joku muistaa kyseisen spektaakkelin 2000-luvun alusta. Koko päivän riitti uskomattomia tanssiesityksiä ja musiikkia, yleisölle jaettiin hohtavia tikkuja ja repullinen muuta rekvisiittaa. Singaporen presidentti saapui myös paikalle.

Maanantaina oli Singaporen kansallispäivä ja luvassa olisi ollut vielä isompaa ohjelmaa ilotulituksineen, mutta....->

Viime viikonloppuna olin vaihtareille järjestetyllä beach party -matkalla Malesiassa Pulau Tioman nimisellä saarella. Matkaan lähdimme myöhään perjantaina ja palasimme maanantai-iltana. Viidakkoa, apinoita, snorklausta, loistavaa seuraa, bbq, turkoosi meri ja hiekkarantaa eli täydellinen viikonloppu. Sää oli vaihteleva, aurinkoa mutta myös muutama trooppinen sadekuuro.

Koulu alkoi kansallispäivän jälkeen tiistaina. Kurssien valinta toimii Add/Drop -periaatteella, jossa on kaksi eri hakukierrosta yrittää ilmoittautua kurssille. Tämän jälkeen on muutama viikko aikaa tiputtaa turhat kurssit pois. Tällä viikolla alkavat vasta luennot ja itse odotan vielä vastausta muutamalle kurssille mahtumisen osalta. En ole siis voinut vielä suunnitella täysin lukujärjestystäni, mutta olen käynyt luennoilla katsomassa, miltä mikäkin kurssi vaikuttaa. Koitan valita niistä sitten mielenkiintoisimmat. Muutamat luennoitsijat ovat olleet nuoria naisia, jotka puhuvat hyvää englantia ja vaikuttavat innostavilta, mukaansatempaavilta, kommunikoivat oppilaiden kanssa ja vitsailevat. Yhden kurssin proffa puhui todella vaikeaselkoisella kiinalaisella aksentilla, onnekseni kuitenkin vieressä istuva tyttö tulkkasi tärkeimmät kohdat. Olin hämmästyksekseni ainoa vaihto-oppilas kyseisellä kurssilla. Erotuin kai joukosta istuessani keskellä isoa salia täynnä pienikokoisia mustahiuksisia paikallisia opiskelijoita. Olen muutenkin tavannut vain muutaman samaa alaa opiskelevaa vaihtaria. Toivottavasti saan jo huomenna nuo kurssini suunniteltua ja mielellään niin, että maanantai/perjantai jäisi vapaaksi pitkien viikonloppujen matkustelua varten.

Huomenna lähden illalla luentojen jälkeen viikonloppumatkalle Kuala Lumpuriin, jälleen isolla vaihtariporukalla. Palaamme sunnuntai-iltana, joten paljon ei KL:a ehdi nähdä, mutta sinne on Singaporesta helppo ja halpa matkustaa uudelleenkin. Hauskaa on varmasti taas luvassa!

Tiivistelmä näistä kahdesta ensimmäisestä viikosta on:

I love Singapore!

 

Ja loppuun,

voisitteko kaverit ja mitä rakkaimmat perheenijäsenet laitella teidän skypet minulle?

Leenalle terveisiä, että en ole ruskettunut vaan tulipunainen. Ostin aurinkorasvaa suojakertoimella 50, haluatko sitä tuliaiseksi?

Kuvia lisäilen facebookin puolella kunhan ehdin.

Nyt nukkumaan, kello on täällä jo 2.42am hups.

 

<3 Roosa